21.01.2018

Panna Cota

http://dolcevitainmykitchen.blogspot.de


W niedzielny poranek zapraszam na delikatny deserek dla Babci. Nawet dzieci potrafią go przyrządzić. Polecam :-)


Panna Cota:

Składniki:
5 płatków żelatyny
500 g słodkiej śmietany
130 g cukru
1 łyżka likieru pomarańczowego( dla dorosłych)

Wykonanie:
1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie ok. 10 minut, aż napęcznieje. W rondelku zagotować śmietankę i cukier. Zdjąć z ognia. Żelatynę dobrze odcisnąć i rozpuścić w gorącej śmietance, ciągle mieszajac. Ostudzić. Jak tylko masa zacznie zastygać, dodać likier pomarańczowy.
2. Masą napełnić 4 foremki( 150 ml)albo takie i wstawić do lodówki na około 4 godziny.
3. Przed podaniem foremki zanurzyć krótko w gorącej wodzie, obrócić i wyłożyć na talerzyk. Smacznego!



http://dolcevitainmykitchen.blogspot.de

http://dolcevitainmykitchen.blogspot.de

Kommentare: