dolcevita-in-my-kitchen
Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...
23 lis 2015
Wykwintny mus czekoladowy z owocem granatu
›
Zapraszam na przepyszny deser, mus czekoladowy z owocem granatu. Wstyd się przyznać, ale moda na owoc granatu jakoś nas do tej pory omin...
7 komentarzy:
19 lis 2015
Zapiekanka ze słodkich ziemniaków
›
Zapiekanka ze słodkich ziemniaków - Edyta Guhl Kochani, dzisiaj szybki przepis na obiad- zapiekankę ze słodkich ziemniaków. Prz...
4 komentarze:
16 lis 2015
Kruche ciasteczka- liski i jeżyki
›
Zapraszam na przepyszne, kruche ciasteczka w formie lisków lub jeżyków. Jeszcze nie zaczęło sie u nas adwentowe pieczenie- Adventbäcker...
2 komentarze:
11 lis 2015
Deser z mango i nasionkami chia
›
Nasionka szałwii hiszpa ń s kiej, zwane nasionkami chia kupiłam pierwszy raz ponad rok temu, kiedy piekłam chlebek zmieniąjacy życie. Od ...
2 komentarze:
8 lis 2015
Drożdżowa figurka Św. Marcina- Weckmann
›
Drozdzowe figurki Sw. Marcina. Edyta Guhl. Je ś li 11 listopada znajdziecie się w Niemczech, niech nie zdziwią Was dzieci z lampionam...
5 komentarzy:
6 lis 2015
Czekoladowy wąż- czyli babka piaskowa dwukolorowa z marcepanem
›
Ciasto wąż. Edyta Guhl. Klasyczny przepis na marmurkową babkę urozmaiciłam na dwa sposoby. Zmieniłam jej smak przez dodanie masy marce...
1 komentarz:
1 lis 2015
Kruche babeczki z karmelowym nadzieniem i orzechami
›
Kruche babeczki z karmelem. Edyta Guhl. Zapraszam na przepyszne kruche babeczki z nadzieniem karmelowym i orzechem włoskim. Przepis ...
4 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer