dolcevita-in-my-kitchen

Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...

2 sty 2016

Placek ziemniaczany z piekarnika, czyli drzewiej w Eifel :-)

›
Placek ziemniaczany z piekarnika. Edyta Guhl. Dzisiaj chciałbym Wam opowiedzieć o miejscowej kuchni z regionu, w którym mieszkam. Eifel...
6 komentarzy:
1 sty 2016

Ziemniaki z kalafiorem po indyjsku

›
Zdrowy obiad w Nowym Roku. Edyta Guhl. Witajcie w Nowym Roku 2016! Jest to mój pierwszy wpis w tym roku i już zamierzam realizować...
2 komentarze:
28 gru 2015

Nadziewany chlebek

›
Nadziewany chlebek. Edyta Guhl. Witajcie serdecznie, Święta minęły i już szykujemy się do Sylwestra. Tradycyjna niemiecka kolacja 24...
5 komentarzy:
19 gru 2015

Chlebek Adwentowy

›
Biały kruchy opłatek. Edyta Guhl. Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny, przy wzejściu pierwszej gwiazdki wieczornej ...
3 komentarze:
13 gru 2015

Makowiec na kruchym spodzie

›
Makowiec na kruchym spodzie. Edyta Guhl. Według ludowych wierzeń mak, spożywany w wigilię Bożego Narodzenia, ma zapewnić nam sy...
11 gru 2015

Pieczarki- kruche ciasteczka

›
Pieczarki w koszyku. Edyta Guhl. Ostatnio były piernikowe grzybki, a dzisiaj zapraszam na pieczarki. Przepis znalazłam u Danus i i jest...
1 komentarz:
8 gru 2015

Cytrynowy piegusek z makiem

›
Cytrynowy piegusek z makiem- Edyta Guhl Otwieram kolejne okienko w adwentowym kalendarzu i dzisiaj zapraszam na cytrynowego piegus...
4 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
▼

Strony

▼

Seiten

▼
Obsługiwane przez usługę Blogger.