dolcevita-in-my-kitchen

Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...

24 paź 2018

Ciasto kokosowo- migdałowe

›
Jak nazwać to smaczne, kruche ciasto z kokosowo-migdałowym nadzieniem? Kokosanka? Kokosanki kojarzą mi się z kawałkami biszkoptu z procen...
6 komentarzy:
18 paź 2018

Szarlotka z orzechami włoskimi

›
Szarlotka z orzechami włoskimi to zdecydowanie jedno z najsmaczniejszych ciast, jakie ostatnio jadłam. Kruche, maślane ciasto, a w śro...
4 komentarze:
9 paź 2018

Pierożki samosas

›
Pierożki samosas to trójkątne pierożki faszerowane warzywami i smażone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na sam...
3 komentarze:
26 wrz 2018

Niemiecki makowiec

›
  Makowiec nie jest najpopularniejszym ciastem we wrześniu, kojarzy się nam raczej ze Świetami i tradycyjnym polukrowanym ciastem. Ba...
13 komentarzy:
10 wrz 2018

Zatopiony jabłecznik

›
Dzisiaj przepis na klasyczne ciasto z jabłkami tzw. zatopiony jabłecznik( Versunkener Apfelkuchen). Właśnie pod tą nazwą znajdziecie ni...
4 komentarze:
4 wrz 2018

Pyszne ciasto z jabłkami i cynamonem

›
Po dłuższej nieobecności przychodzę do Was z pysznym ciastem z jabłkami i cynamonem. Przepis pojawił się już kiedyś na blogu, poniew...
4 komentarze:
21 lip 2018

Placek z pianą i agrestem

›
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej...A jeszcze lepiej, kiedy na stole czeka na nas świeżo upieczony placek z pianą i agrestem. Spra...
5 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
▼

Strony

▼

Seiten

▼
Obsługiwane przez usługę Blogger.