dolcevita-in-my-kitchen
Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...
24 paź 2018
Ciasto kokosowo- migdałowe
›
Jak nazwać to smaczne, kruche ciasto z kokosowo-migdałowym nadzieniem? Kokosanka? Kokosanki kojarzą mi się z kawałkami biszkoptu z procen...
6 komentarzy:
18 paź 2018
Szarlotka z orzechami włoskimi
›
Szarlotka z orzechami włoskimi to zdecydowanie jedno z najsmaczniejszych ciast, jakie ostatnio jadłam. Kruche, maślane ciasto, a w śro...
4 komentarze:
9 paź 2018
Pierożki samosas
›
Pierożki samosas to trójkątne pierożki faszerowane warzywami i smażone na oleju. Bardzo popularne w Indiach i Pakistanie. Ciasto na sam...
3 komentarze:
26 wrz 2018
Niemiecki makowiec
›
Makowiec nie jest najpopularniejszym ciastem we wrześniu, kojarzy się nam raczej ze Świetami i tradycyjnym polukrowanym ciastem. Ba...
13 komentarzy:
10 wrz 2018
Zatopiony jabłecznik
›
Dzisiaj przepis na klasyczne ciasto z jabłkami tzw. zatopiony jabłecznik( Versunkener Apfelkuchen). Właśnie pod tą nazwą znajdziecie ni...
4 komentarze:
4 wrz 2018
Pyszne ciasto z jabłkami i cynamonem
›
Po dłuższej nieobecności przychodzę do Was z pysznym ciastem z jabłkami i cynamonem. Przepis pojawił się już kiedyś na blogu, poniew...
4 komentarze:
21 lip 2018
Placek z pianą i agrestem
›
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej...A jeszcze lepiej, kiedy na stole czeka na nas świeżo upieczony placek z pianą i agrestem. Spra...
5 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer