dolcevita-in-my-kitchen

Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...

19 lis 2018

Soczysty jabłecznik ze szmandem

›
  Przepyszny, soczysty jabłecznik ze szmandem to ciasto, które bardzo często piekę nie tylko jesienią. W tym roku jabłka bardzo nam obr...
7 lis 2018

Francuska tarta pomarańczowa

›
Francuska tarta pomarańczowa to odwracane ciasto, które koniecznie trzeba spróbować. Mocno pomarańczowe, dziecinnie proste w wykonaniu, a...
3 komentarze:
2 lis 2018

Błyskawiczne bułeczki drożdżowe

›
W Dzień Zaduszny zapraszam Was na błyskawiczne bułeczki drożdżowe i spacer po cmentarzu Melaten. Wszystkich Świętych jest dla m...
2 komentarze:
24 paź 2018

Ciasto kokosowo- migdałowe

›
Jak nazwać to smaczne, kruche ciasto z kokosowo-migdałowym nadzieniem? Kokosanka? Kokosanki kojarzą mi się z kawałkami biszkoptu z procen...
6 komentarzy:
18 paź 2018

Szarlotka z orzechami włoskimi

›
Szarlotka z orzechami włoskimi to zdecydowanie jedno z najsmaczniejszych ciast, jakie ostatnio jadłam. Kruche, maślane ciasto, a w śro...
4 komentarze:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
▼

Strony

▼

Seiten

▼
Obsługiwane przez usługę Blogger.