dolcevita-in-my-kitchen
Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...
11 kwi 2020
Slodkie pardule z Sardynii
›
Dzisiaj zapraszam na slodkie pardule z Sardynii . Dolci sardi, czyli bardzo popularne sardynskie ciasteczka wielkanocne. I oczywiscie sk...
19 komentarzy:
5 kwi 2020
Małpi chlebek z ziarnami
›
Wspaniały małpi chlebek z ziarnami i posiekanymi ziołami. Pachnący drożdżami, mięciutki i przepyszny. Upieczony w formie z kominem. Idea...
10 komentarzy:
20 mar 2020
Zygzakowa rolada
›
Zygzakowa rolada to idealny wypiek na obecną sytuację. Mięciutka, pachnąca, wilgotna, smakiem przypomina drożdżowe wypieki. Podaję przepi...
16 komentarzy:
16 mar 2020
Kruche ciasteczka bez foremek
›
Nudzimy się? Nudzimy. Nawet bardzo. Mieszkanie wysprzątane, pranie zrobione. Czym jeszcze można by tu się zająć? Najlepiej coś upiec. Szy...
9 komentarzy:
13 mar 2020
Włoskie babeczki Soffioni abruzzesi
›
Zapraszam na przepyszne włoskie babeczki Soffioni abruzzesi. Kruche ciasto i nadzienie z serka ricotta z lekką cytrynową nutą to id...
9 komentarzy:
9 mar 2020
Łatwe ciasto z wiśniami
›
Wspaniałe ciasto na dobry początek tygodnia. Wilgotne, aromatyczne, z dużą ilością owoców. Bardzo dobry pomysł sposób na wykorzystanie o...
6 komentarzy:
6 mar 2020
Małpia kostka
›
Małpia kostka to kolejne ciasto z niemieckiego przepisu. I jest ono znane i lubiane w Niemczech. Pewnie dlatego, że jest przepyszne, moc...
8 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer