dolcevita-in-my-kitchen

Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...

22 cze 2020

Królewskie ciasto bez masła i oleju

›
Królewskie ciasto bez masła i oleju jest wyjątkowo smaczne. Cytrynowe, mięciutkie, pięknie pachnące. I nie ma w nim klasycznego tłuszc...
9 komentarzy:
4 maj 2020

Ziemniaczana rolada z piekarnika

›
Ziemniaczana rolada z piekarnika idealnie smakuje z sałatą, duszonymi warzywami, wegańską pieczenią. A nawet z bigosem. Można przygoto...
11 komentarzy:
11 kwi 2020

Slodkie pardule z Sardynii

›
Dzisiaj zapraszam na slodkie pardule z Sardynii . Dolci sardi, czyli bardzo popularne sardynskie ciasteczka wielkanocne. I oczywiscie sk...
19 komentarzy:
5 kwi 2020

Małpi chlebek z ziarnami

›
Wspaniały małpi chlebek  z ziarnami i posiekanymi ziołami. Pachnący drożdżami, mięciutki i przepyszny. Upieczony w formie z kominem. Idea...
10 komentarzy:
20 mar 2020

Zygzakowa rolada

›
Zygzakowa rolada to idealny wypiek na obecną sytuację. Mięciutka, pachnąca, wilgotna, smakiem przypomina drożdżowe wypieki. Podaję przepi...
16 komentarzy:
16 mar 2020

Kruche ciasteczka bez foremek

›
Nudzimy się? Nudzimy. Nawet bardzo. Mieszkanie wysprzątane, pranie zrobione. Czym jeszcze można by tu się zająć? Najlepiej coś upiec. Szy...
9 komentarzy:
13 mar 2020

Włoskie babeczki Soffioni abruzzesi

›
Zapraszam na przepyszne włoskie babeczki Soffioni abruzzesi. Kruche ciasto i nadzienie z serka ricotta z lekką cytrynową nutą to id...
9 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
▼

Strony

▼

Seiten

▼
Obsługiwane przez usługę Blogger.