dolcevita-in-my-kitchen
Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...
10 lut 2016
Zapiekanka z chleba i warzyw
›
Zapiekanka z chleba i warzyw. Edyta Guhl. Pamiętam jak w dzieciństwie z upodobaniem czytałam rubryki w Zwierciadle lub Kobiecie i...
2 komentarze:
7 lut 2016
Delikatna babka do popołudniowej kawy
›
Delikatna babka do kawy. Edyta Guhl. Dzisiejsze ciasto jest doskonałym wprowadzeniem do okresu postnego. Po ciężkich kremowych ciastach...
2 komentarze:
6 lut 2016
Serowe roladki- dwie metody przygotowania
›
Serowe roladki z oliwkami i pietruszką. Edyta Guhl. Witajcie Kochani, moją ostatnią propozycją na karnawałowy bufet są serowe roladk...
3 komentarze:
28 sty 2016
Ciasto Konfetti na karnawał
›
Ciasto z galaretką na karnawał.Edyta Guhl. Witajcie Kochani, karnawał zapowiada się wesoło. Zaplanowa ł am kolorowe ciasto z galaret...
4 komentarze:
25 sty 2016
Cynamonowa bułka drożdżowa ze zmarszczkami ;-)
›
Cynamonowa bułka drożdżowa ze zmarszczkami. Późnym popołudniem upiekłam tego zabawnego drożdżowca z cynamonem i zanim wystygł, znik...
1 komentarz:
22 sty 2016
Warzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem paprykowym
›
Warzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem. Edyta Guhl. Klasyczne, niemieckie gołąbki, czyli Kohlrouladen, robione są z białej kapusty...
6 komentarzy:
18 sty 2016
Środziemnomorski chlebek
›
Ś rodziemnomorski chlebek z suszonymi pomidorami, oliwkami i ziołami. Zapraszam na odrobinę słońca w środku zimy, czyli środziemnomorsk...
6 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer