dolcevita-in-my-kitchen

Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...

31 gru 2020

Warstwowa sałatka„ Ananas”

›
W ostatnim dniu roku zapraszam was na warstwową sałatkę,, Ananas“. Szybki, prosty przepis i bardzo efektowny wygląd. Oczywiście można wszyst...
15 komentarzy:
22 gru 2020

Sfogliatella frolla włoski placek na kruchym cieście

›
  Sfogliatella frolla włoski placek na kruchym cieście jest wprost idealny na Święta. Pyszne, kremowe nadzienie z sera i kaszy manny oraz de...
23 komentarze:
18 gru 2020

Migdałowe ciasteczka Bethmaennchen

›
Migdałowe ciasteczka Bethmaennchen to tradycyjny wypiek adwentowy we Frankfurcie na Menem. Tradycyjnie ciasteczka przygotowywane są z masy m...
16 komentarzy:
10 gru 2020

Alpejski chlebek

›
Alpejski chlebek, czyli Alpenbrot to ciastka bardzo popularne w Szwajcarii i poludniowych Niemczech podczas Adwentu. Aromatyczne, czekoladow...
15 komentarzy:
4 gru 2020

Stollenkonfekt, czyli stollen w miniaturce

›
  Świątecznych wypieków ciąg dalszy. Albo inaczej mówiąc: teraz się dopiero rozkręcimy! Niemiecki przepis na aromatyczny stollen bez drożdży...
15 komentarzy:
30 lis 2020

Mocno orzechowe, kruche ciasteczka

›
Mocne orzechowe, kruche ciasteczka. Idealne do popo ł udniowej kawy, czy herbatki, nie tylko na czas adwentu. Proste i szybkie do wykonania....
13 komentarzy:
21 lis 2020

Familijny jabłecznik z blachy

›
Zanim na dobre ruszę ze świątecznymi wypiekami, podam Wam przepis na pyszne ciasto jesienne. Familijny jabłecznik z blachy, z ogromną ilości...
13 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer
▼

Strony

▼

Seiten

▼
Obsługiwane przez usługę Blogger.