dolcevita-in-my-kitchen
Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta...
29 cze 2022
Daktylowy chlebek
›
Słodki, daktylowy chlebek z dodatkiem orzechów włoskich, miodu i aromatycznych przypraw. Pi ę kny kolor i duża ilo ś ć bakalii sprawiają, że...
1 komentarz:
18 maj 2022
Truboczki
›
Truboczki, czyli trąbki to miękkie i smaczne rogaliczki. Bez drożdży , na kefirze lub kwaśnej śmietanie. Z nadzieniem lub bez. Ciekawie zakr...
4 komentarze:
1 maj 2022
Łatwe ciasto z marchewką i orzechami
›
Szybkie, smaczne i łatwe ciasto z marchewką i orzechami włoskimi. Wyborne, mięciutkie ciasto o pięknych kolorach. Najlepiej smakuje kolejneg...
4 komentarze:
14 kwi 2022
Wielkanocne zajączki
›
Zajączek uznawany jest za jeden z symboli Wielkanocy. Dorosłym zając kojarzy się z nadejściem wiosny i witalnością. Dzieci bardzo lubią to w...
2 kwi 2022
Rumuńskie Mucenici
›
Rumuńskie Mucenici, czyli drożdżowe bułeczki w kształcie ósemek. Obficie posypane siekanymi orzechami, namoczone w syropie i polane miodem....
3 komentarze:
19 mar 2022
Chrupiące rybki
›
Pierwsze wiosenne promyki słońca wpadające przez okno i pełny talerz czegoś smacznego! Tak wygląda idealny sobotni poranek. Szczególnie, że ...
7 komentarzy:
1 mar 2022
Margherita proste, włoskie ciasto
›
Margherita to proste, włoskie ciasto . Szybki i bardzo smaczny wypiek na każdą okazję. Na smutki, nerwy, do kawki i na pogaduchy. Ciasto, kt...
6 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer