200 g jagód
40 g cukru
50 ml wody
200 g serka mascarpone
300 g jogurtu naturalnego
30 g ciastek czekoladowych
odrobina rumu do smaku
* ewentualnie cukier puder do smaku
Jagody oczyścić, parę odłożyć do dekoracji, resztę zagotować z wodą i cukrem. Pogotować ok. 3 minut, aż zrobi się mus. Dodać rum i ostudzić.
Mascarpone wymieszaj z jogurtem. Można dodać cukier puder do smaku. Ciastka pokruszyć i dać na dno salaterek lub miseczek. Polać ostudzonym musem jagodowym, na to wyłożyć serek z jogurtem.
Ozdabiamy swieżymi owocami .
|  | 
| Na jagody. Edyta Guhl. | 
|  | 
| 
Zdrowy jogurt
z jagodami.  | 
|  | 
| Jogurt z jagodami.Edyta Guhl | 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz