25 sty 2017

Sałatka z burakiem i orzechami

http://dolcevitainmykitchen.blogspot.de
Sałatka z czerwonych buraków. Edyta Guhl.

Czerwony burak jest moim kulinarnym faworytem wśród warzyw zimowych. Smakuje mi w każdej postaci. Jako zupa, smarowidło na chleb, w czekoladowych brownies, których dotad jeszcze nie podawałam Wam na blogu, no i oczywiście jako główny składnik sałatek. Dzisiejsza sałatka jest dość szybka do zrobienia, pod warunkiem, że mamy buraki. Moga być pieczone, gotowe, jak wolicie. Kroimy je w plastry, lub kostkę. Dodajemy ser: feta, owczy, pokruszony lub pokrojony w kostkę. Dodajemy orzechy włoskie i drobno pokrojona pietruszkę. Latem dorzucam do tej sałatki jeszcze garść świeżej rukoli...Sałatkę posypujemy solą i pieprzem i polewamy ulubionym dressingiem lub octem balsamicznym. Proste i szybko gotowe :-)
Pozdrawiam!

Edyta
http://dolcevitainmykitchen.blogspot.de
Witaminy na talerzu: sałatki.

http://dolcevitainmykitchen.blogspot.de
Samo zdrowie.

http://dolcevitainmykitchen.blogspot.de
Sałatka pięknie wyglada podana w szklaneczkach.

http://dolcevitainmykitchen.blogspot.de
Pyszna sałatka z buraków.

Mam smaka na buraka

5 komentarzy:

  1. Pyszne, też lubię buraki, szczególnie pieczone :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jakie smaczne sa takie podsmazane :-)

      Usuń
  2. Osobiście musiałabym usunąć ser (nie lubię) z sałatki i jest ok :D

    OdpowiedzUsuń