Cookies

25 sty 2017

Sałatka z burakiem i orzechami

Sałatka z czerwonych buraków. Edyta Guhl.

Czerwony burak jest moim kulinarnym faworytem wśród warzyw zimowych. Smakuje mi w każdej postaci. Jako zupa, smarowidło na chleb, w czekoladowych brownies, których dotad jeszcze nie podawałam Wam na blogu, no i oczywiście jako główny składnik sałatek. Dzisiejsza sałatka jest dość szybka do zrobienia, pod warunkiem, że mamy buraki. Moga być pieczone, gotowe, jak wolicie. Kroimy je w plastry, lub kostkę. Dodajemy ser: feta, owczy, pokruszony lub pokrojony w kostkę. Dodajemy orzechy włoskie i drobno pokrojona pietruszkę. Latem dorzucam do tej sałatki jeszcze garść świeżej rukoli...Sałatkę posypujemy solą i pieprzem i polewamy ulubionym dressingiem lub octem balsamicznym. Proste i szybko gotowe :-)
Pozdrawiam!

Edyta
Witaminy na talerzu: sałatki.

Samo zdrowie.

Sałatka pięknie wyglada podana w szklaneczkach.

Pyszna sałatka z buraków.

5 komentarzy: