,,
W Wigilię Bożego Narodzenia niechaj Gwiazda Pokoju drogę nam
wskaże
Zapomnijmy
o uprzedzeniach
Magia
świat niech zjedna nas wszystkich“.
Kochani,
z serca dziekuję wszystkim za dobre życzenia i pamięć. Życzę
Wam cierpliwości, odwagi, radości i wdzięczności za wszystko, co
mamy. No i najważniejsze dużo zdrowia i miłości.
Oczywiście
i dzisiaj nie może obejść się bez przepisu. Tak pięknie
udekorowana choinka będzie ozdobą każdego świątecznego stołu. I
dobrą okazją do połasuchowania, gdy brzuszki już pełne, a
jeszcze coś by się zjadło :-)
Jadalna
choinka na Święta:
Składniki:
winogrona
dwa kolory
ser
najlepiej kilka gatunków
pietruszka
do ozdoby
wykałaczki
stożek
ze styropianu( można zastąpić jabłkiem i marchewką)
formka
gwiazdka
Wykonanie:
Winogrona
myjemy i osuszamy. Nabijamy na wykałaczki. Ser kroimy w kostkę,
nabijamy na wykałaczki. Wycinamy gwiazdkę na szczyt naszej choinki.
Stożek ze styropianu ustawiamy na talerzu i sprawdzamy , czy dobrze
stoi. Mój miał zaokrąglony spód, więc musiałam wyrównać go
nożem. I teraz najprzyjemniejsza część: dekorowanie. Wbijamy
wykałaczki w stożek, pamietając o odstępie, tak, żeby wszystko
ładnie się pomieściło. Wolne przestrzenie dekorujemy pietruszką.
Gotowe. Smacznego!
Jeszcze
raz z całego serca:
Zdrowych
Wesołych Świąt!
Wasza
Edyta
Taka choinka to super pomysł!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy:)
Dziekuje serdecznie i Wesolych Swiat!
UsuńŚwietny pomysł, tylko.... trochę szkoda podjadać, bo tak pięknie wygląda;)
OdpowiedzUsuńNawet szybko nam poszlo :-) I bez wyrzutow sumienia :-) Pozdrawiam.
Usuń