12 lip 2015

Deser- jajka sadzone na słodko.

Kolejny sprawdzony przepis.
Ciasto francuskie, bita śmietana, puszka brzoskwiń
W tej chwili wszędzie dostaniemy gotowe ciasto francuskie, nawinięte na papier do pieczenia. Mrożone ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować. Przyszykuj szablony z papieru i wytnij jaja z ciasta:  10 większych ( 10 x 7 cm) , 5 połóż na blachę wyłożoną papierem, z pozostalych pięciu wytnij mniejsze jaja ( ok.6 cm) środki nie są potrzebne, bierzemy tylko zewnętrzne jajo i kładziemy na jaja na blaszce. Ufff, mam nadzieję, ze nie pomieszalam Wam :-)





Pieczemy w 200 st ok.15 minut ( do uzyskania koloru ).
Ostudzone jaja dekorujemy.  Kładziemy polówkę brzoskwini, puste miejsca dekorujemy śmietaną .
Jaja gotowe, smacznego :-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz