Zapraszam na dekoracyjne jajka:
Ciasto francuskie
bita śmietana
brzoskwinie
Mrożone ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować. Przyszykować szablony z papieru i wyciąć jaja z ciasta: 10 jaj ( 10 x 7 cm) , 5 z nich połóż na blachę wyłożoną papierem, z pozostalych pięciu wytnij mniejsze jaja ( ok.6 cm) środki nie są potrzebne, użyjemy tylko zewnętrznego ciasta do zrobienia jajek, środki możemy je zjeść osobno.Wykrojone jaja kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st ok.15 minut.
Ostudzone jaja składamy i dekorujemy. Kładziemy polówkę brzoskwini, puste miejsca dekorujemy śmietaną .
Ciasto francuskie
bita śmietana
brzoskwinie
Mrożone ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować. Przyszykować szablony z papieru i wyciąć jaja z ciasta: 10 jaj ( 10 x 7 cm) , 5 z nich połóż na blachę wyłożoną papierem, z pozostalych pięciu wytnij mniejsze jaja ( ok.6 cm) środki nie są potrzebne, użyjemy tylko zewnętrznego ciasta do zrobienia jajek, środki możemy je zjeść osobno.Wykrojone jaja kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st ok.15 minut.
Ostudzone jaja składamy i dekorujemy. Kładziemy polówkę brzoskwini, puste miejsca dekorujemy śmietaną .
Pozdrawiam
Edyta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz