Cookies

26 lip 2015

Na jagody

Deser z jagodami:

200 g jagód
40 g cukru
50 ml wody
200 g serka mascarpone 
300 g jogurtu naturalnego
30 g ciastek czekoladowych
odrobina rumu do smaku 
* ewentualnie cukier puder do smaku

Jagody oczyścić, parę odłożyć do dekoracji, resztę zagotować z wodą i cukrem. Pogotować ok. 3 minut, aż zrobi się mus. Dodać rum i ostudzić.
Mascarpone wymieszaj z jogurtem. Można dodać cukier puder do smaku. Ciastka pokruszyć i dać na dno salaterek lub miseczek. Polać ostudzonym musem jagodowym, na to wyłożyć serek z jogurtem.
Ozdabiamy swieżymi owocami .

 Na jagody. Edyta Guhl.



Zdrowy jogurt z jagodami. 

Jogurt z jagodami.Edyta Guhl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz